ابن بطوطه

ابن بطوطه

محمدعلی موحد

سفرنامۀ ابن بطوطه، سیاح مراکشی گویاترین و زنده‌‌ترین سند فرهنگی جهان اسلام است که از قرن هشتم هجری (چهاردهم میلادی) به دست ما رسیده است. سفرنامۀ وی، آیینه‌‌ای است که زیر و روی جوامع اسلامی قرن یادشده در آن منعکس است. نه‌ تنها سیره و عملکرد طبقات حاکم و نگرش و روش پادشاهان و دیوانیان که راه و رسم عالمان و فقیهان، مراسم و آداب و تشریفات جاری، چگونگی گذران مردم، مدرسه‌‌ها و خانقاه‌‌ها، شادی‌ها و ماتم‌‌ها و در یک کلمه اوضاع و احوال اجتماعی و ی و فرهنگی، این همه را از خلال سفرنامه‌ ی ابن بطوطه می‌توان دید.
دکتر محمدعلی موحد که پیشتر در ترجمه‌ی سفرنامه‌ی ابن بطوطه به فارسی همت گماشته بود، با تألیف کتاب پیش‌رو جذاب‌ترین و تکان‌ دهنده‌ترین بخش‌های کتاب سفرنامه را بازسازی و برجسته کرده است.

مؤلف مسائل مهمی از قبیل نقش فردی و اجتماعی ن، قدرت ی، دین و دولت، آموزش و فرهنگ و بسیاری موضوعات مهم دیگر را با تحقیق در سفرنامه‌ی ابن بطوطه و منابع دیگر آن روزگار به نحوی خواندنی حتی برای خوانندۀ غیرمتخصص و عام ترسیم کرده است.
کتاب با طرح پرسش‌هایی دربارۀ علل عقب ‌ماندگی و انحطاط جوامع اسلامی، ذهن خواننده را برای تعمق و بحث و گفت‌ وگو در بارۀ مواجهه سنت و مدرنیته بر می‌انگیزد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها